Průmysl a obchod

MEA přesunula výrobu žlabů z Nizozemí do Plzně

Výrobce vodohospodářského materiálu skupina MEA přesunul z Nizozemí do Plzně výrobu betonových žlabů. Díky tomu v plzeňském závodu vzniklo až 40 nových pracovních míst, uvedli zástupci společnosti na tiskové konferenci. Nová linka na žlaby z polymerického betonu nyní funguje ve zkušebním provozu, ostrý start výroby společnost plánuje na začátek května.
Linka, která společnost vyšla na 60 miliónů korun, je vybavena moderní technologií míchání a plnění s kapacitou více než 30 tun polymerbetonových žlabů denně. Kromě toho se o zhruba 7000 metrů čtverečních rozrostly také vnitřní i venkovní skladové prostory.
Výrobní závod v Plzni byl založen již v roce 1994 s hlavní výrobou ocelových mřížkových roštů. V roce 1996 byl zahájen provoz tehdy nejmodernější žárové zinkovny. V současné době zaměstnává okolo 440 pracovníků. Výrobky dodává do zemí v celém světě.
Společnost RONN Water Management vznikla letos v únoru sloučením společností MEA Česká republika, s. r. o., a RONN Drain Complet, s. r. o. Rodinná německá firma MEA už v červnu 2013 koupila svou konkurenci RONN Drain Complet. Skupina tím chtěla posílit svou pozici na českém a slovenském trhu se stavebním materiálem. Transakce bude dokončena v roce 2015, kdy se RONN Water Management přejmenuje na MEA Water Management, čímž se plnohodnotné začlení do skupiny MEA.
Německá firma MEA byla založena již v roce 1886 v bavorském Aichachu a dosud zůstává stoprocentní rodinnou firmou. Ve 12 zemích světa zaměstnává na 700 lidí a dosahuje obratu kolem 115 miliónů eur. Výrobní závody má kromě ČR také v Německu, Francii, Nizozemí, Rumunsku a Číně. Zaměřuje se převážně na výrobu odvodňovacích systémů, stavebních systémů, ocelových aplikací a kompozitních řešení.
zpráva ČTK