Průmysl a obchod

Modernizace vozového parku TBG Metrostav

Společnost TBG Metrostav průběžně pracuje na modernizaci provozoven a také vozového parku. Tento rok byly pořízeny tři nové autodomíchávače, vyvedené v novém designu s inovovaný logem. Nové autodomíchávače mají zvýšený terénní podvozek Mercedes-Benz Arocs – 4140 AK8X6/4 se třemi hnanými nápravami. Kabiny nových aut jsou prodloužené a nabízejí více pohodlí a úložného prostoru pro řidiče, kteří zde mohou mít zejména v zimním období uskladněnou plastifikační přísadu na ředění betonu či jiné směsi k údržbě vozu. Samozřejmostí výbavy kabiny je i handsfree a multifukční volant pro bezpečnější a snazší komunikaci řidičů s dispečinkem betonárny.

Nové autodomíchávače firmy TBG Metrostav mají zvýšený terénní podvozek Mercedes-Benz Arocs – 4140 AK8X6/4 se třemi hnanými nápravami

Zajímavostí je zabudovaná sluneční roleta na boční straně řidiče. Auta mají mimo jiné jízdní program off-road, automatizované řazení, tempomat a temposet, centrální zamykání a navíc jsou všechna zrcátka elektricky nastavitelná, širokoúhlá a vyhřívaná. Motor vozidel je samozřejmě v provedení Euro VI, s OBD – C. Bubny autodomíchávačů byly zvoleny v inovované odlehčené verzi C3 Light Line Stetter AM 9. Díky této odlehčené verzi bubnu, která je téměř o 20 % lehčí než bubny Liebherr autodomíchávačů z roku 2011, je kompenzována vyšší hmotnost terénního podvozku. V plánu je ještě instalovat a ozkoušet na nových mixech couvací kameru. Nová auta již od března můžete potkávat v ulicích Prahy.

Kristýna Vinklerová