Průmysl a obchod

Nosníky Armafix AF eliminují tepelné mosty a vlhkost v místě upevnění potrubí

Společnost Armacell, největší světový výrobce technických izolací, vyvinula chytrý závěsný systém Armafix AF, který zcela eliminuje vznik tepelných mostů a kondenzaci par v místě upevnění či zavěšení trubek ke stěně.
Při projektování chladicí instalace, klimatizace nebo vedení teplé a studené vody se často zapomíná na zachování kontinuity izolace v místě upevnění (zavěšení) trubek ke stěně nebo stropu. V těchto místech existuje riziko vzniku tepelného mostu čili přímého toku tepla mezi trubkou a na ní instalovanou svorkou. Ten pak může být příčinou kondenzace vodní páry, koroze trubek a dalších součástí instalace, nevzhledných skvrn na stěnách či dokonce rozvoje hub a plísní.
Jádro závěsu Armafix AF tvoří výplň z izolačního materiálu AF/Armaflex, jehož uzavřená buněčná struktura vytváří ideální difuzní bariéru – zabraňuje kondenzaci vody a promáčení izolace. Ve vnitřní stěně výplně jsou zapuštěny vložky z tvrdého polyuretanu PUR/PIR, které přenášejí zatížení a zabraňují stlačení izolačního materiálu. Izolace díky tomu uchovává své vlastnosti a zajišťuje ideální tepelné odizolování trubky. Vnější plášť upevnění tvoří objímky z hliníkové fólie tloušťky 0,8 mm, které brání zavlhnutí a poskytují možnost pevného a stabilního upevnění svorky. Dokonalé zaklapnutí celého prvku Armafix kolem trubky pak zajišťují dva samolepicí uzávěry, které k sobě přilnou. Instalace nosníku na trubku je tak velmi jednoduchá a rychlá, a to i v obtížně dostupných místech.
tisková zpráva