Průmysl a obchod

Nové Centrum Černý Most se otevře 22. března

Rozšířené Centrum Černý Most v Praze se návštěvníkům po dvou letech výstavby otevře 22. března. Nabídne 160 obchodů. Prodejní plocha se zvýšila na 81 tis. metrů čtverečních, parkovacích míst centrum nabídne 3200. ČTK to sdělil provozovatel centra společnost Unibail-Rodamco. Projekt byl koncipován architekty britské společnosti Benoy. Prostory centra jsou kompletně bezbariérové.
Použili jsme nejnovější materiály i technologie v souladu s naší politikou udržitelného rozvoje a co nejnižšího dopadu na životní prostředí. Zákazníkům přinášíme centrum zcela nové generace, jehož koncept vyniká unikátním a zároveň ekologickým designem,“ uvedl výkonný ředitel Unibail-Rodamco pro střední Evropu Arnaud Burlin.
Patnáct značek se představí v české premiéře, dalších více než dvacet obchodů centra se poprvé zákazníkům ukáže "v novém kabátě". Návštěvníci se kromě obchodů mohou těšit na zábavní a relaxační zóny nebo interaktivní herní plochy pro děti.
Společnost Unibail-Rodamco SE, která vznikla v roce 1968, je největší evropská akciová společnost investující do komerčních nemovitostí. Působí ve 12 zemích Evropské unie a hodnota portfolia skupiny k 31. prosinci 2012 byla oceněna na 29,3 miliard eur. Skupina je investorem, developerem a zároveň i provozovatelem svých aktiv.
zpráva ČTK