Průmysl a obchod

Nové Město na Moravě má nový dopravní terminál

V Novém Městě na Moravě byl slavnostně otevřen moderní dopravní terminál. V sousedství opraveného vlakového nádraží postavila radnice během loňska nádraží pro autobusy. Městský projekt za 19 miliónů korun dotovala Evropská unie. Podmínky pro cestující chce radnice ještě zlepšit zavedením městské hromadné dopravy, která začne fungovat od ledna příštího roku. Novinářům to řekl starosta Michal Šmarda (ČSSD).
Dopravní terminál bude uzlovým bodem i pro MHD. Kvůli zavedení této dopravy přibudou během letoška ve městě zastávky. Velké investice do dopravní infrastruktury v Novém Městě souvisely i s letošním mistrovstvím světa v biatlonu, které se tam konalo od 7. do 17. února. Šampionát přilákal přes 201 000 diváků.
České dráhy předloni v Novém Městě dokončily opravy výpravní budovy za 6,3 miliónu Kč. Správa železniční dopravní cesty se postarala o rekonstrukci kolejiště a schodišť. Radnice pak v sousedství vlaků postavila autobusové nádraží se zastřešením pro cestující. Vznikly tam i desítky parkovacích míst a na vlakovém nádraží sociální zázemí.
zpráva ČTK