Průmysl a obchod

Obklady RAKO na stadionech pro fotbalové EURO 2012

Společnost LASSELSBERGER je právem pyšná na to, že se dostala se svými obklady RAKO na všechny stadiony v Polsku, kde se odehrávají zápasy mistrovství Evropy ve fotbale EURO 2012. „Vzhledem ke skutečnosti, že je Polsko jedním z našich největších konkurentů, co se výroby keramických obkladů týká, je to pro společnost skutečné vítězství,“ říká k tomu Petr Machoň, ředitel marketingu.
100 % keramických obkladů RAKO najdete v kuchyních, koupelnách, na toaletách, v restauracích na stadionu v Gdaňsku. Národní stadion ve Varšavě je také „obložen“ značkou RAKO, stejně jako stadion v Poznani. Na novém městském stadionu ve Vratislavi, na němž si české mužstvo na Euru zahraje postupně s Ruskem, Řeckem a domácím Polskem, najdete české obklady RAKO samozřejmě také. Z dodaných obkladů RAKO by mohlo být vytvořeno 6 fotbalových hřišť.
Poslední dostupný údaj o celkových investicích Polska na EURO 2012 hovoří o nákladech 670 miliard korun. Spolu s Ukrajinou je to pak absolutní rekord v historii pořadatelství evropského šampionátu. Když v dubnu 2007 vedení UEFA přikleplo šampionát Polsku a Ukrajině, nešlo o pouhé gesto, jehož smyslem mělo být dodat těmto dvěma významným, velkým a tak trochu opomíjeným zemím fotbalový kredit. Byla v tom i velká fotbalová politika, šlo kromě jiného o splátku za hlasy, které dostal Michel Platini pár měsíců před tím od východoevropských zemí při volbě nového prezidenta UEFA. Ani jedna země neměla s organizací podobné zkušenosti, avšak pořadatelé zdá se veškeré přípravy perfektně zvládli. Stadiony jsou vybudovány, silnice pouze „vylepšeny“, bohužel, neutěšený stav veřejné infrastruktury se do zahájení EURA nezlepšil.
Vizitka společnosti LASSELSBERGER je díky obkladům RAKO na stadionech všudypřítomná a věříme, že o skvělou atmosféru se postará náš fotbalový tým!
 
Varšava – 1 717 000 obyvatel, kapacita stadionu: 56 995; 18 000 m² obkladů RAKO
Gdaňsk – 457 000 obyvatel, kapacita stadionu: 42 000; 16 000 m² obkladů RAKO
Vratislav – 633 000 obyvatel, kapacita stadionu 42 771; 5000 m² obkladů RAKO
Poznaň – 533 000 obyvatel; kapacita stadionu 41 018; 5600 m² obkladů RAKO
 
podle podkladů společnosti LASSELSBERGER