Průmysl a obchod

OHL ŽS obnoví opravy D1 na Vysočině, dostane přidáno

Společnost OHL ŽS se dohodla s Ředitelstvím silnic a dálnic (ŘSD) na navýšení ceny zakázky na D1 na Vysočině o maximálně 10 miliónů korun. Ty by měly pokrýt vícepráce spojené s komplikacemi, které zadání stavby nepředpokládalo. ČTK to sdělil generální ředitel ŘSD Pavel Kočica.
„Z původního požadavku zhotovitele na navýšení rozpočtu stavby o vícepráce za 69 miliónů korun jsme se oboustranně shodli na technickém řešení, které nepřesáhne deset miliónů korun,“ řekl Kočica. Firma ve výběrovém řízení na modernizaci devítikilometrového úseku mezi Lhotkou a Velkou Bíteší zvítězila s cenou necelých 600 mil. Kč, což bylo o více než 360 mil. Kč laciněji, než kolik předpokládal projekt.
Stavební firma přišla podle mluvčí ŘSD Martiny Vápeníkové s technickým řešením, které umožní stavbu zrychlit, a dohnat tak skluz, který tento úsek kvůli sporům o kvalitu podloží proti zbylým modernizovaným úsekům nabral. Do začátku prosince, kdy by se měly práce na opravách D1 na zimu přerušit, by mělo být hotové provizorní rozšíření silnice. S bouráním současného povrchu vozovky a pokládkou nového by se pak mělo začít na začátku příští stavební sezony na jaře 2014.
zpráva ČTK