Průmysl a obchod

Oknoplast mění strukturu společnosti

Polská společnost Oknoplast, výrobce plastových a hliníkových oken a dveří, se letos transformuje do skupiny Oknoplast Group, jež se skládá ze tří společností – Oknoplast, WnD a Aluhaus. Tento krok umožní větší diferencování produktové nabídky a její přesné přizpůsobení potřebám zákazníků. Oknoplast tímto krokem sleduje posílení pozice a zvýšení podílu na trhu.
V roce 2012 dosáhl Oknoplast 12% nárůstu prodeje oproti roku 2011, přičemž celkový obrat společnosti v roce 2012 činil 2,4 miliardy Kč. Podíl exportního prodeje v loňském roce tvořil až 60 %. Společnost nyní prodává své výrobky na 10 evropských trzích: v České republice a na Slovensku, v Rakousku, Německu, Polsku, ve Francii, Itálii, Švýcarsku, Slovinsku a Maďarsku. V průběhu posledních 12 měsíců firma rozšířila svou prodejní síť v těchto zemích o 300 partnerských prodejen a tím zvýšila jejich celkový počet na 1520.
Společnost WnD se zabývá výrobou oken ze segmentu Economy+. Sídlo firmy WnD se nachází v Rąbieniu pod Łodzią, kde jsou umístěny kanceláře, výrobní haly a sklady. Výrobní kapacity WnD tvoří 470 tisíc oken ročně. Plánovaný obrat společnosti WnD pro rok 2013 je 155 mil. Kč. Společnost Aluhaus se specializuje na výrobu hliníkových oken a vstupních dveří. Sídlo společnosti spolu s výrobní halou a skladovými prostory se nachází v areálu mateřské společnosti Oknoplast v Krakově. Produkční kapacita výroby činí 12 000 jednotek ročně.
Oknoplast Group předpokládá v roce 2013 obrat ve výši 2,8 mld. Kč a zvýšení počtu zaměstnanců na 1200 osob.
tisková zpráva