Průmysl a obchod

Polyfunkční komplex CPI City Center v Ústí nad Labem je hotov

Jedna z největších probíhajících tuzemských zakázek společnosti PSJ – polyfunkční komplex CPI City Center v Ústí nad Labem – prošla v závěru ledna zdárně kolaudačním řízením a probíhají závěrečné úpravy.
 
Polyfunkční komplex CPI City Center v Ústí nad LabemCelkové stavební náklady díla pro investorskou společnost CPI Group činily 535 miliónů korun bez vybavení interiéru. Od 1. prosince loňského roku se na této rozsáhlé stavbě rozběhl proces komplexních zkoušek celého objektu, který od 13. prosince umožnil postupné zahájení kolaudačního procesu. Ten byl oficiálně ukončen 27. ledna 2011, tedy zároveň s otevřením supermarketu TESCO Expres.
Polyfunkční komplex CPI City Center vyrostl v těsné blízkosti městského centra, na jehož zástavbu navazuje. Celková plocha projektu činí 23 415 m2 a zahrnuje dva různé samostatně působící objekty, které jsou propojeny dvoupodlažními podzemními garážemi s počtem 160 parkovacích míst. Středové náměstíčko vytvoří pojicí prvek celého projektu a současně poskytne místo pro relax a odpočinek ústeckých obyvatel.
Dominantním bodem této novostavby je čtyřpodlažní administrativní budova ve tvaru písmene Z, která diagonálně protíná celý prostor komplexu. Kanceláře se budou nacházet ve třech nadzemních podlažích a jejich celková plocha vytvoří 5700 m2. V přízemí budou k dispozici, vedle supermarketu TESCO Express, i další obchody a služby.
Druhým objektem je čtyřhvězdičkový Clarion Congress Hotel Ústí nad Labem s celkovou plochou 6718 m2. Nabídne 83 pokojů. Součástí šestipatrového hotelu je restaurace a flexibilní kongresové centrum pro 320 lidí.
tisková zpráva společnosti PSJ