Průmysl a obchod

PRO-DOMA může převzít konkurenční přerovskou FKK

Prodejce stavebnin a materiálu pro řemeslníky společnost PRO-DOMA může převzít konkurenční přerovskou společnost FKK. Transakci povolil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). ČTK to řekla bez bližších podrobností Milena Marešová z tiskového odboru ÚOHS.
Úřad posuzoval ve správním řízení oblast nákupu a prodeje stavebních materiálů. PRO-DOMA v posledních letech své postavení na trhu posiluje. ÚOHS už firmě povolil převzetí trutnovské společnosti STAVEBNINY NYPRO nebo opavského Ferramu.
Podle informací z webu firmy PRO-DOMA získá díky nové akvizici čtyři nové prodejny v Přerově, Brně, Lipníku nad Bečvou a Valašském Meziříčí. Od letoška budou fungovat už pod značkou PRO-DOMA.
Výnosy společnosti PRO-DOMA každoročně rostou. Předloni poprvé přesáhly 3 miliardy korun. FKK v roce 2012 vydělala milión korun. Výnosy firmy překročily 300 miliónů.
PRO-DOMA vznikla v roce 1990, je dceřinou společností švýcarského koncernu Pro-Doma Holding AG. Mimo prodeje stavebnin ve vlastní obchodní síti zajišťuje i dodávky do více než 300 stavebnin v ČR.

zpráva ČTK