Průmysl a obchod

Prodeje společnosti Fermacell rostou

Sádrovláknitým a cementovláknitým deskám FERMACELL se i v době propadu stavební produkce na tuzemském trhu v posledních letech mimořádně daří. V roce 2011 u nás Fermacell dosáhl obrat 150 mil. Kč a ve srovnání s rokem 2010 jej navýšil o více než 36 %. V letošním roce rostl obrat za prvních pět měsíců (oproti stejnému období roku 2011) o téměř 35 %. Podobná situace je i v dalších zemích, kde firma působí.
Sádrovláknité a cementovláknité desky FERMACELL prodává na českém trhu Fermacell GmbH prostřednictvím své organizační složky, která sídlí v Praze-Zbraslavi. Fermacell GmbH je součástí Xella Gruppe, jednoho z vedoucích podniků na evropském trhu se stavebninami a surovinami. Skupina Xella docílila v roce 2011 se zhruba 6900 pracovníky na celém světě obrat přesahující 1,3 miliardy eur. Xella je se značkou FERMACELL největším evropským výrobcem sádrovláknitých desek.
„Díky vysoké poptávce jsme byli už na hranici našich výrobních kapacit, od příštího roku však spustíme nový závod ve španělském Santanderu a zvýšíme naše možnosti o více než 25 %,“ komentuje situaci Ing. Miloš Kincel, ředitel prodeje pro Českou republiku.
Systémy FERMACELL se na tuzemském trhu úspěšně uplatňují u moderních dřevostaveb, u modulární výstavby či v realizacích s vysokými nároky na protipožární ochranu nebo zlepšení akustiky budov. Mimořádný zájem je i v Polsku.
Materiály FERMACELL používají např. tuzemští výrobci dřevostaveb RD Rýmařov a Atrium Horažďovice nebo Fagus Slušovice v modulární výstavbě.
tisková zpráva