Průmysl a obchod

Produkty Roto mají nízké emise škodlivin a jsou zdravotně nezávadné

Více než 90 procent času trávíme v uzavřených prostorech. Od chvíle, kdy v celostátních médiích začaly vyvolávat rozruch stále nové případy zdraví zatěžujících emisí ze stavebních materiálů, je v centru veřejné pozornosti téma zdravého bydlení. V budovách je třeba co nejvíce minimalizovat zatížení škodlivinami jakéhokoliv druhu.
Právě dnes, kdy je prodyšnost plášťů budov vzhledem k rozsáhlým opatřením pro tepelnou izolaci extrémně omezená, se jakékoliv škodliviny, jež se uvolňují ze stavebních materiálů, velmi rychle nahromadí ve vzduchu, který dýcháme. Z tohoto důvodu nechala společnost Roto, jako jediný výrobce střešních oken na světě, svá okna otestovat podle přísných kritérií německého Sentinel Haus Institutu. Ten společnosti Roto potvrdil zdravotní nezávadnost bytových střešních oken Designo typů R8 a R6 v provedení dřevo/plast a R7 v provedení plast.
„Na jednu stranu tak koncovým zákazníkům nabízíme jistotu, že naše okna jsou správná volba. Na druhou stranu však také našim exkluzivním prodejním a řemeslným partnerům nabízíme další přesvědčivý prodejní argument,“ vysvětluje marketingový ředitel společnosti Roto Frank Schatz.
Společnost Roto tak pro stavbu střech nabízí produkty, které zvyšují pohodu kupujících a zajišťují pod střechou zdravé klima pro bydlení. I po konci životního cyklu produktu představují bytová střešní okna Roto dobrou volbu s ohledem na životní prostředí a příští generace. Plastová bytová střešní okna tohoto německého výrobce jsou plně recyklovatelná. U dřevěných oken pak společnost Roto sází na dřevo s označením FSC (Forest Stewardship Council) pocházející z certifikovaných lesů, tj. obhospodařovaných ekologicky šetrně a přitom ekonomicky životaschopných.

tisková zpráva, wd