Průmysl a obchod

Projekt Xelly Dům za dvacet čtyři hodin získal Golden Sabre Awards

Společnost Xella CZ získala za projekt Dům za 24 hodin, který uskutečnila ve spolupráci se stavební společností DK1 a komunikační agenturou Neopublic Porter Novelli, ocenění Golden Sabre Awards v kategorii Střední a východní Evropa. Prestižní ocenění PR prací se udělovalo v Cupula las Arenas v Barceloně.
Golden Sabre AwardsDo nejprestižnější soutěže v oblasti public relation SABRE (Superior Achievement in Branding and Reputation) se v letošním, 26. ročníku přihlásilo přes dva tisíce prací. Ocenění si odneslo 200 projektů a Dům za 24 hodin získal Golden Sabre jako jediná práce z České republiky.
Společnost Xella CZ, výrobce bílého pórobetonu Ytong si stanovila velký úkol. Jak vyprávět příběh stavebního materiálu, aby byl zajímavý a přitažlivý? „Když jsme stavebníkům vysvětlovali výhody pórobetonu, pochopili jsme z jejich pohledů, že musíme přijít s novým, názorným pohledem na proces stavby, který je hlučný, špinavý a navíc ještě zdlouhavý. Moment. Zdlouhavý? To v případě Ytongu není pravda. Proč tedy nepostavit dům z pórobetonu za týden? Dřevostavby, které jsou považovány za jedničku v rychlosti stavby, ale můžete smontovat za pár dní. Postavíme dům za jeden den?“ vysvětluje Zuzana Krausová, marketingová specialistka společnosti Xella CZ.
„S myšlenkou postavit hrubou stavbu domu za 24 hodin z materiálu Ytong jsem si pohrával již dlouho. Rád bych totiž potvrdil, že extrémně rychlá výstavba hrubé stavby není výsadou pouze dřevostaveb, ale lze ji realizovat i za pomocí masivních materiálů. Ty navíc zajistí stavbě dlouhou životnost,“ upřesňuje Ing. Daniel Kozel, majitel firmy DK1, která stavbu realizovala.
„Projekt Dům za 24 hodin představuje optimální propojení kreativního nápadu a klíčových vlastností komunikovaného projektu. Jednoduchá idea zaujala média a dokázala strhnout příběhem, který měl odezvu po několik měsíců. Poděkování patří především klientovi za projevenou důvěru a dlouholetou spolupráci,“ řekla Dita Eckhardtová, senior account manager společnosti Neopublic Porter Novelli.
Celá akce měla za výsledek přes dva milióny impresí v médiích, ale i velmi pozitivní zpětnou vazbu od klientů a obchodních partnerů společnosti Xella CZ. Zaujala je novým pohledem na Ytong jakožto na stavební materiál, z něhož lze postavit dům stejně rychle jako dřevostavbu. A to nejen prostřednictvím tiskové zprávy, ale stavbou v reálném čase na reálném místě.
Více o projektu najdete zde.

tisková zpráva

Projekt Xelly Dům za dvacet čtyři hodin získal Golden Sabre Awards