Průmysl a obchod

PSJ staví výrobní komplex na pokročilé technologie v ruské Dubně

Stavební společnost PSJ buduje závod pro zavádění pokročilých technologií v ruském městě Dubna. Nový komplex vzniká ve zvláštní ekonomické zóně tohoto města, které bývá označováno za ruské Silicon Valley. Zakázka za 46,58 miliónu eur (v přepočtu přes 1,2 miliardy korun) bude dokončena do července 2014.
Dubna nyní představuje jednu z největších zahraničních zakázek PSJ. Exportní financování u ní zajišťuje PPF banka. Závod bude zaměřen na zavádění pokročilých technologií a desek plošných spojů, které se v elektronice používají pro připevnění a současně pro propojení elektronických součástek. Nový komplex s výrobní halou a administrativní budovou zabere dohromady přes 2,3 hektaru. Podsklepená administrativní budova se dvěma podlažími vzniká na 286 metrech čtverečních plochy. Dvoupodlažní bude rovněž výrobní hala, kvůli níž bude zastavěn pozemek o 7000 metrech čtverečních.
Zahraniční zakázky se na obratu skupiny PSJ v posledních třech letech podílejí více než polovinou. Loni činily 53 procent, převažovaly v nich dodávky pro Rusko.
zpráva ČTK