Průmysl a obchod

PSJ založila v Rusku dceřinou společnost

PSJ Russia, která se bude rovněž zabývat stavebnictvím jako její mateřská firma, zahájila oficiálně činnost 1. ledna 2013. Sídlí v Moskvě. PSJ tak chce podpořit rozvoj svých aktivit na ruském trhu. ČTK to sdělil mluvčí společnosti Miroslav Fuks. PSJ měla v posledních letech v Rusku několik významných zakázek.
Loni v prosinci dokončila firma PSJ v Rusku obchodní centrum asi za 260 miliónů Kč, stojí ve městě Tambov. Čeští stavbaři rovněž budovali velký závod na dřevotřískové desky v ruské Karélii, což je investice kolem 3,8 miliardy Kč. Mezi další zakázky PSJ v Rusku patří i předloni dokončené obchodní a zábavní centrum M5 Mall v Rjazani zhruba za 3 miliardy Kč.
Generálním ředitelem PSJ Russia se stal Jaroslav Jirkovský. Ten bude nadále plnit roli člena představenstva a ředitele Divize export akciové společnosti PSJ. S novým rokem se v PSJ, a. s., částečně změnil vrcholový management. Řízením tuzemských výrobních Divizí PSJ byl jako ředitel úseku pozemních staveb pověřen Ing. Ivo Štric, který byl zároveň zvolen členem představenstva společnosti, které je nyní opět pětičlenné. Ivo Štric strávil celou profesní kariéru ve stavebnictví, přičemž od roku 2003 zastával nejvyšší funkce ve firmě Porr Česko. Ing. Jiří Pech, dosavadní ředitel úseku pozemních staveb, byl jmenován řízením Divize development. Nadále bude zastávat pozici člena představenstva akciové společnosti PSJ. Ke změně dochází i ve vedení personálního úseku PSJ, a. s. Do jeho čela nastupuje PhDr. Helena Dybová, Ph.D., která od roku 2000 působila v oblasti řízení lidských zdrojů společnosti KPMG Česká republika. Mgr. Karel Bezděka, MBA, dosavadní personální ředitel, nastoupil do pozice tajemníka předsedy představenstva Ing. Františka Vaculíka.

PSJ se řadí mezi největší stavební společnosti v ČR. Skupina PSJ měla loni zjara kolem 870 vlastních pracovníků. Její výnosy za rok 2011 činily 7,54 miliardy Kč. Loňské výsledky ještě společnost nezveřejnila.
zpráva ČTK, wd