Průmysl a obchod

RAKO představilo novou kolekci na rok 2014

Společnost LASSELSBERGER uvedla na trh novou kolekci obkladů a dlažeb RAKO NEWS 2014. Letošní představení novinek je výjimečné i tím, že se jedná již o 130. rok existence značky RAKO. Novou kolekci tvoří celkem čtrnáct sérií, z nichž je osm určeno pro koupelny a šest pro estetické i funkční ztvárnění podlah.
V nové kolekci RAKO 2014 se promítá hned několik stylových linií, z nichž si vybere i zákazník s nejvyššími nároky. Jedním ze spojujících prvků, které se prolínají více koupelnovými sériemi, je nový formát obkládaček 20×60 cm celkem ve čtyřech nových sériích. Kromě nového formátu letošní inovace vkusně kombinují lesklé a matné povrchy, neutrální či odvážné barevné tóny, jednobarevné nebo naopak výrazné motivy, dekorace a mozaiky. Za zmínku stojí série s názvem RAKO 1883 odkazující na dlouholetou tradici značky a na barevnost obkladů použitých ve vile Tugendhat. Samozřejmě firma nezapomíná ani na úspěšné a osvědčené formáty 20×40 a 30×60 cm.
Z hlediska designu kopírují letošní inovace přírodní trendy: imitace dřeva, kamene a betonu (či cementového povrchu), samozřejmě také s využitím u podlahových inovací. V tomto segmentu nabízí RAKO skutečně špičkové produkty díky nové generaci technologie digitálního tisku, což je v současnosti nejmodernější způsob dekorování. Přidanou hodnotou je kombinace s různými povrchovými úpravami standardní keramické technologie od luxusních lappato dlaždic přes standardní či reliéfní povrch oživený tiskem nebo posypem až po dokonale protiskluzné dlažby s novým typem reliéfu pro venkovní použití.
Nová obkládačka 20x60 cm tvoří základ série Porto – imitace dřeva v bílé barvě a jednobarevné obkládačky v pěti barváchSérie DecoSérie RAKO 1883
 
Nové série si můžete prohlédnout na www.rako.cz.

tisková zpráva