Průmysl a obchod

Realitní firma Orco navýšila kapitál o 15 miliónů eur

Realitní společnost Orco Property Group navýšila kapitál o 15 miliónů eur (zhruba 390 mil. Kč). Její největší akcionáři, mezi které patří podnikatel Radovan Vítek, upsali téměř 6,7 miliónu nových akcií.
Očekává se, že nové akcie budou v příštích dnech zaregistrovány na pařížské burze. Na navýšení kapitálu se podílejí firmy Gamala Limited, Kingstown Capital Management, Alchemy Special Opportunities Fund a Stationway Properties Limited. Vítek je podle dřívějších informací serveru Patrie přes společnosti Gamala a Crestline dominantním akcionářem skupiny Orco. Nové akcie jsou součástí plánu na navýšení kapitálu o více než 63 milionů eur na téměř 279 miliónů eur schváleného minulý měsíc akcionáři na valné hromadě společnosti Orco.
Developerská skupina Orco podniká především v Praze, Berlíně, Varšavě a Budapešti. V české metropoli patří mezi hlavní chystané projekty Orka zástavba území kolem bývalého nádraží v Bubnech. Orco Property Group loni hospodařila s čistou ztrátou ve výši 40 miliónů eur. Orco tak už je druhý rok v řadě ve ztrátě, přestože v roce 2012 zvýšilo tržby o 65 procent na 260 miliónů eur.
zpráva ČTK