Průmysl a obchod

Ředitelství silnic a dálnic vyměnilo šest krajských ředitelů

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vyměnilo krajské ředitele svých poboček v Brně, Karlových Varech, Chomutově, Hradci Králové, Olomouci a Ostravě. Dalších sedm ředitelů své pozice obhájilo a ve funkcích zůstávají. Jména nových ředitelů oznámil ministr dopravy Vít Bárta.
Novým šéfem brněnského závodu se stal Zdeněk Pánek, Správu Karlovy Vary povede Pavel Rödl, v Chomutově bude šéfovat Milan Dundr, v Hradci Králové Pavel Tichý, v Olomouci Martin Smolka a Správu Ostrava nově bude řídit Pavel Velička. Celkem se do výběrového řízení přihlásilo 199 uchazečů.
Ministr Bárta kritizoval předchozí fungování ŘSD v regionech, kde se podle něj stavělo příliš draze a nekvalitně, což prý bylo vidět hlavně na příkladu Ústeckého kraje. Ministerstvo se podle něj nehodlá smířit s praxí, kdy se v minulosti údajně stavělo úmyslně nekvalitně, protože tak bylo možné uskutečnit větší počet projektů. Při výběru vhodných lidí na post ředitelů krajských správ podle ministerstva hrála roli především bezúhonnost kandidátů.
Podrobnosti najdete zde.
zpráva ČTK