Průmysl a obchod

Rezidence Kajetánka

Luxusní rezidence KAJETÁNKA roste v Praze 6 mezi ulicemi Radimova a Na Petynce na pozemku o rozloze téměř 28 520 metrů čtverečních. Výstavba fáze 1 čítající 60 bytů je v současné době ve stadiu před dokončením stavby. Architektem projektu je pražský ateliér LOXIA, a. s. Generálním dodavatelem projektu je Metrostav, a. s., renovace historického zámečku byla svěřena společnosti Památky Tábor, s. r. o. Na realizaci vzorového bytu se podílelo studio EXX, s. r. o., specialista pro interiéry a osvětlení.
Luxusní rezidence KAJETÁNKA roste v Praze 6 mezi ulicemi Radimova a Na Petynce na pozemku o rozloze téměř 28 520 metrů čtverečních. Každý z přibližně 140 luxusních dvou- až čtyřpokojových bytů o velikostech od 50 do 220 metrů čtverečních, jejichž cena začíná od 100 000 Kč za metr čtvereční, má k dispozici velký balkon, terasu nebo předzahrádku až do velikosti kolem 400 čtverečních metrů. Předzahrádky se opticky propojují s okolním parkem. V horních patrech budov se nacházejí prostorné byty typu PENTHOUSE o velikostech od 220 do 440 metrů čtverečních, z nichž dva se právě dokončují. Součástí bytů jsou vyhrazená parkovací stání a sklepní kóje. Velkolepý prostor barokní oranžerie uspokojí nejnáročnější klientelu vyznávající skutečně náročný životní styl. Historická budova zámečku bude po dokončení rekonstrukce společně s částí parku předána městské části Praha 6 a užívána veřejností coby kulturně-společenské centrum. Projekt KAJETÁNKA bude obklopen bohatou zelení anglického parku včetně zrekultivovaného stávajícího jezírka, altánku a labyrintu. Prvky francouzské zahrady budou tento prostor činit ještě zajímavějším.
Výstavba fáze 1 čítající 60 bytů je v současné době ve stadiu před dokončením stavby. V jednotlivých bytech se provádějí vnitřní omítky, obklady a dlažby. Následovat bude kompletace vybavování bytů podlahami, dveřmi a sanitárními zařizovacími předměty.
Současně významně pokročila kompletní rekonstrukce zámečku. Objekt dostal novou střechu, okna, dokončují se instalace nových rozvodů elektřiny, vzduchotechniky, vytápění a sanitárních instalací, provádějí se vnitřní omítky. Po jejich dokončení budou následovat finalizace podlah, dlažeb, obkladů a kompletace interiérů. Před dokončením je i fasáda. Park byl vyčištěn od náletových dřevin a poškozených stromů, také jezírko se již dočkalo sanace. V souladu s návrhem na přetvoření parku na zahradu v anglickém stylu byly v této části parku během léta vybudovány cestičky, na podzim pak budou provedeny parkové úpravy včetně vybavení parku altánkem a lavičkami. Dokončení první fáze projektu KAJETÁNKA je naplánováno na konec letošního roku. Finální podoby se dočká také bývalá vrátnice, která po kompletní rekonstrukci bude sloužit jako zázemí pro údržbu parku.

vzorový bytvzorový byt
vzorový bytvzorový bytvzorový byt

Plánovaným tempem pokračuje také druhá fáze projektu, která má 30 bytů. Jedná se o 27 bytů v nových bytových domech a o 3 velké byty situované v barokní budově oranžerie, jež prochází rekonstrukcí. Ta započala v červnu tohoto roku, kdy byly provedeny potřebné průzkumy stávajících konstrukcí. Samotné stavební práce byly zahájeny v září. V této době byly zahájeny sanace původních základů a během podzimu 2011 bude provedena rekonstrukce nosných konstrukcí a výměna původních dožilých stropních a střešních konstrukcí. Celková rekonstrukce bude dokončena v průběhu podzimu příštího roku. Dokončení fáze 1 je plánováno do konce roku 2011, fáze 2 pak do konce prosince 2012.

Na projektu KAJETÁNKA se kromě společnosti BOZNER spolupodílejí její vlastníci, společnosti Lapid Capital Ventures Ltd. a Avestus Capital Partners. Architektem projektu je pražský ateliér LOXIA, a. s. Generálním dodavatelem projektu je Metrostav, a. s., renovace historického zámečku byla svěřena společnosti Památky Tábor, s. r. o. Na realizaci vzorového bytu se podílelo studio EXX, s. r. o., specialista pro interiéry a osvětlení.

penthousepenthouse

tisková zpráva