Průmysl a obchod

Řidiči mohou využívat nový obchvat Příbora

Nový obchvat Příbora na Novojičínsku vyvede dopravu z přetíženého centra města. Obchvat, jenž se napojuje se na silnici v Kopřivnici-Lubině, je dlouhý téměř osm kilometrů a jeho vybudování stálo 1,17 miliardy korun. Uvedlo to Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) na svých internetových stránkách.
Obchvat Příbora je součástí silnice I/58, která je jednou z hlavních tras spojujících Ostravsko se Slovenskem. Za Příborem pokračuje do Frenštátu pod Radhoštěm. U Příbora se kříží s frekventovanou silnicí I/48, která vede z Frýdku-Místku a za Novým Jičínem se napojuje na dálnici. V místě křížení nyní vznikla nová mimoúrovňová křižovatka.
„Dořešení dopravního uzlu kolem Příbora úzce souvisí s výhledovými záměry výstavby dálnice D47. Postupná dostavba mimoúrovňové křižovatky umožní napojení silnice I/58 na dálniční přivaděč v úseku Příbor – Mošnov – Stará Ves nad Ondřejnicí – Ostrava-Polanka nad Odrou,“ uvedli silničáři. Tento přivaděč by po uvedení do provozu měl k dálnici svést dopravu z oblasti Příbora, Frenštátu pod Radhoštěm a Kopřivnice.
zpráva ČTK