Průmysl a obchod

Rodinnou stavební firmu Kaláb odkoupil holding Winning Group

Holding společnosti Winning Group oznámil k 17. 1. 2019 akvizici společnosti Kaláb – stavební firma. Obě společnosti jsou významnými hráči na stavebním trhu. Svou specializaci na monolitické a strojírenské konstrukce tak skupina Winning Group rozšiřuje o kompletní dodávku staveb. Transakce bude vypořádána do poloviny února 2019.

Společnost Kaláb – stavební firma s ročním obratem 500 mil. Kč a 25letou tradicí na českém trhu bude začleněna do stavební divize holdingu Winning Group. Doplní tak zejména aktivity dceřiné společnosti PAMSTAV, která se specializuje na železobetonové monolitické konstrukce. Fúzí obou společností vznikne uskupení dosahující obratu 1 miliardy korun ročně.

„Jsem rád, že se nám podařilo získat do naší skupiny úspěšnou rodinnou firmu. S výhledem na aktivity naší společnosti PAMSTAV, specializující se na provádění železobetonových monolitických konstrukcí a obkladačských prací, a zároveň společnosti Winning Estate, zabývající se developerskými aktivitami, bylo pro nás logickým krokem rozšířit portfolio o generálního dodavatele staveb. Vidíme zde velkou synergii a těšíme se na společnou budoucnost společností Kaláb – stavební firma a Winning Group,“ sdělil Sebastian Wagner, předseda představenstva Winning Group, a. s.

Dle vysvětlení jednatele společnosti Kaláb Tomáše Kalába se developerské aktivity společnosti za posledních 15 let rozrostly natolik, že by bylo obtížné nadále řídit developerskou i stavební firmu zároveň výhradně členy rodiny Kaláb. Kalábovi se proto rozhodli věnovat se v budoucnu pouze developerským projektům, protože rodinný charakter společnosti je pro ně rozhodujícím kritériem v dalším směřování firmy. „Těší mě, že jsme ve skupině Winning Group našli stabilního a solidního partnera, který zajistí naší společnosti i nadále úspěšnou budoucnost. Aktivity naší rodiny se budou do budoucna intenzivněji věnovat developerské činnosti, kde vidíme velký potenciál růstu,“ říká Tomáš Kaláb.

Společnost Winning Group má dle uzavřené dohody 18 měsíců na přejmenování společnosti tak, aby značka Kaláb zůstala výhradně devizou rodinné společnosti.

tisková zpráva