Průmysl a obchod

ŘSD posunulo termín pro podání nabídek na opravu D1 do července

Nabídky na opravu D1 budou moci stavební firmy podávat až do 16. července. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) do tohoto data prodloužilo termín pro podání nabídek kvůli změnám v kvalifikačních předpokladech.
Změny si vynutil audit kvalifikačních předpokladů. „Záměrem bylo například upravit kvalifikační předpoklady tak, aby se rozšířil počet uchazečů, který by vytvořil větší tlak na cenu," vedl šéf ŘSD David Čermák.
Původní podmínky podle něj byly pro některé stavební firmy diskriminační a hrozilo, že si na ně budou stěžovat. Termín zahájení oprav by se tak podle něj ještě více posunul.
ŘSD v květnu sdělilo, že opravy D1 kvůli prodloužení termínu pro podání žádostí nezačnou o prázdninách, ale až v září. I tento termín je nyní pravděpodobně ohrožený. Nyní ŘSD uvedlo, že by si přálo zahájení prací v podzimním období.
Modernizace dálnice D1 je letošní největší silniční stavbou ve středních Čechách. Na opravu vybraných úseků má tento rok ŘSD k dispozici 1,5 miliardy korun. Ministerstvo dopravy považuje opravu D1 za jeden z prioritních projektů od loňského června, kdy praskl celý pruh dálnice a na vozovce se vytvořil zhruba deseticentimetrový schod.
zpráva ČTK