Průmysl a obchod

S group holding dokončil další developerský projekt v Rusku

V pondělí 5. listopadu proběhlo otevření administrativně-obchodního centra v ruském Nižním Novgorodu. Palác Bohemia je společným developerským projektem významné ruské společnosti Žilstrojresurs a české firmy S group holding.
Administrativně-obchodní centrum Palác Bohemia v Nižním NovgoroduAdministrativně-obchodní centrum Palác Bohemia v Nižním Novgorodu
 
Palác Bohemia je osmipatrový objekt s podzemním parkovištěm o užitné ploše 15 400 m². Sídlo v objektu bude mít i velvyslanec České republiky v Nižním Novgorodě. V objektu se buduje kavárna s terasou a výhledem na nedaleko protékající Volhu a Nižegorodskou oblast, která je rozlohou větší než Česká republika. Nastěhovat se mají privátní lékaři nebo advokátní kanceláře, ale chybět nebudou ani butiky a další komerční služby.
„Byli jsme u začátků, kdy jsme se podíleli na likvidaci zastaralých a dožívajících domků a zanecháváme po sobě nádhernou budovu s funkčním využitím,“ uvedl spolumajitel S group holding Petr Syrovátko.
Ruský investor si vzájemno spolupráci pochvaluje a počítá, že i další budované objekty ponesou jména jako Liberec, Praha, Brno a další. S group holding do obou projektů investoval přes 630 miliónů rublů. Vedle angažmá v Rusku zahájila firma svou developerskou činnost i v Rumunsku.
tisková zpráva