Průmysl a obchod

S výběrem komína pomůže konfigurátor

Vybíráte komín? S aplikací konfigurator.schiedel.cz se během okamžiku zorientujete v tom, co potřebuje váš dům i kolik vás to bude stát. Internetová „kalkulačka“ je založena na jednoduchých příkazech a pro lepší představu doplněna kompletními vizualizacemi. Po zadání základních parametrů zde během chvíle zjistíte, jak bude komín z nabídky Schiedel vypadat a na kolik vás zvolená varianta přijde.
K výběru komína je potřeba přistupovat pečlivě a zodpovědně. Na vhodné volbě závisí nejen to, jak dobře budou kamna, kotel či krb táhnout a kolik v nich protopíte, ale také vaše bezpečnost. Co je potřeba před vlastní volbou komínového systému vědět? Základem je druh paliva a spolu s tím typ a výkon spotřebiče, jenž má být ke komínu připojen. Důležitá je také celková výška, tu obvykle najdete v projektu. Z těchto údajů se následně odvíjí vnitřní průměr komína. Spolu s tím je nutné vědět, zda má být komín dvouprůduchový, tedy budou-li k němu připojeny dva spotřebiče, nebo bude-li mít každý spotřebič komín vlastní.
Ukázka z webových stránek společnosti SchiedelUkázka z webových stránek společnosti SchiedelUkázka z webových stránek společnosti Schiedel
Základním rozhodnutím při použití konfigurátoru je stanovit, zda chcete komín klasický keramický nebo nerezový. Pak si již vybíráte z konkrétních typů komínových systémů Schiedel s tím, že podle svých potřeb stanovujete specifika. Pokud se například rozhodnete pro komín Schiedel Absolut, k němuž lze připojit spotřebiče na všechny druhy paliv, ve druhém kroku stanovíte, zda se bude jednat o jedno- či dvouprůduchový komín. Poté z nabídky vyberete odpovídající průměr průduchu. Upřesníte, zda potřebujete komín s větrací šachtou, a z nabídky vyberete její kryt a případně další příslušenství. Takto podle aplikace pokračujete v jednotlivých krocích až k finální podobě celého komínu. Protože každý krok je doplněn vizualizací, přesně vidíte, co právě konfigurujete i jak bude váš budoucí komín vypadat. Po dokončení konfigurátor okamžitě detailně rozepíše seznam všech potřebných prvků systému a uvede položkový rozpočet. Aplikace vám tak rychle pomůže při rozhodování o volbě komína a ušetří čas i peníze.
Aplikaci „Konfigurátor komína“ naleznete ZDE.
podle podkladů společnosti Schiedel