Průmysl a obchod

Samonivelační stěrka SLIM

Samonivelační stěrka SLIM (210) výrobce LB Cemix je určena pro maximálně možné vyrovnání podkladů v interiérech před pokládkou dlažeb a podlahových krytin (lepených podlahovin, epoxidových stěrek, plovoucích podlah, parket, koberců, PVC apod.). Aplikace je možná v suchém prostředí na většinu běžných podkladů, jako jsou beton, kámen, cihelná a neglazovaná keramická dlažba.

Velmi hladké povrchy (leštěný kámen, glazury, strojně hlazené betony apod.) vyžadují vyhotovení epoxidového můstku s pískovým posypem.

Stěrka je určena na nosné podklady (min. 20 MPa) pod podlahové krytiny, včetně krytin zatěžovaných kolečkovými židlemi. Může být také použita jako zpevňující vrchní vrstva na anhydritové (sádrové) potěry, ne však v kombinaci se zabudovaným podlahovým topením v potěru či ve stěrce – zde se dá použít výrobek Cemix Samonivelační sádrová stěrka 25 (200). Ideální je na ostatní podklady se zabudovaným podlahovým topením a pro zalévání topných kabelů a rohoží elektrického podlahového topení. Nanáší se v tloušťkách 2–8 mm v jednokrokové aplikaci. V tenčí vrstvě (pod 2 mm) je možno hmotu rozprostřít kovovým hladítkem.

Další informace včetně technického listu najdete zde.

podle podkladů společnosti LB Cemix