Průmysl a obchod

Schüco na veletrhu BAU 2013 – unikání koncept parametrické 3D fasády i nová systémová řešení pro inteligentní výstavbu

Letošní ročník mezinárodního stavebního veletrhu BAU v Mnichově měl pro německou firmu Schüco International KG nebývalý význam. Stánek navštívil rekordní počet návštěvníků a k tomu se přidalo více než deset tisíc zájemců o novinky v sortimentu fasádních, okenních a dveřních profilů.
Veletržní motto firmy „People – Nature – Technology“ zaštítilo prezentaci čtyř hlavních témat: představení prototypu 3D parametrické fasády Schüco Parametric Fasade Concept, Simply Smart, Energy-Efficient Modernization a Intelligent Functionality. Parametrická fasáda nabízí nové, kreativní možnosti v architektuře, a to cestou nevázanosti, využití prostoru a tvarů, diferenciace. Základním a sjednocujícím principem další tří témat jsou ekonomicky a energeticky výhodná řešení se zjednodušenými a automatizovanými procesy plánování, výroby a instalace.
 
Interaktivní stánek Schüco s bohatým informačním zázemím upozornil na kreativní designové a konstrukční inovace s potenciálem využití v komerční i soukromé výstavbě, u nových i modernizovaných projektů. Svůj prostor na stánku dostal například fasádní systém Schüco ERC 50, který umožňuje modernizaci fasády objektu bez přerušení provozu. Díky významným energeticko-ekonomickým úsporám získal systém ERC 50 v rámci doprovodného programu oceňování novinek na veletrhu BAU obdiv u odborné poroty architektonických magazínů AIT a xia (ocenění Innovation Award Architecture and Building), která firmě Schüco za tento důmyslný systém udělila prvenství v kategorii Energy 2.0. Na slavnostním ceremoniálu pak porota vyzdvihla také koncept již zmiňované parametrické fasády, kterou označila za průkopnický systém pro do budoucna orientovanou architekturu. Další ocenění přišlo z Institutu pro pasivní domy (Passive House Institute) se sídlem v Darmstadtu. V pátek 18. ledna 2013 byl certifikát potvrzující vhodnost systému pro pasivní výstavbu udělen fasádnímu systému Schüco FW 50+.SI Green. Doslova ekologický profil se pyšní konstrukcí s využitím materiálů z obnovitelných zdrojů, a to při zachování vynikajících hodnot tepelné izolace. Mezi významné novinky v segmentu fasád patří také technologie Schüco LightSkin powered by Zumtobel – efektní designové LED osvětlení, které se skrytě integruje do okenních rámů či dalších systémových prvků fasády Schüco.
 
 
Téma „SimplySmart Technologies“ odhalilo nový koncept kování AvanTec s možností otevření okenního křídla až do úhlu 180 °. Kompletně skryté kování AvanTec SimplySmart přináší i zjednodušený a flexibilní proces výroby a instalace. Z pohledu trvale udržitelné a environmentální výstavby lze upozornit na zcela nově představený vysoce tepelně izolovaný blokový systém Schüco AWS 90 BS.SI+ (splňuje požadavky pasivní výstavby). Své místo na trhu si jistě i nadále udrží standardní okenní profil AWS 75.SI+ s vylepšenou tepelnou izolací jádra, který je nově kompatibilní se „SimplySmart“ kováním. Alespoň za zmínku stojí také nový stínicí systém Schüco CAB (Concealed Active Blind), toto vůči větru vysoce stabilní a uživatelsky adaptabilní zastínění je vhodné pro integraci do fasádních systémů Schüco FW 50+ a FW 60+. Oblast automatizace a inteligentní výstavby byla podpořena například prezentací inovovaného systému pro ochranu vstupu a zabezpečení únikových cest Schüco Door Control System nebo bezdrátovým systémem pro automatizované ovládání objektů Schüco Wireless Control System.
Pro více informací navštivte www.schueco.cz.
tisková zpráva