Průmysl a obchod

Sekyra Group otevřela Savoy Royal Hotel ve Špindlerově Mlýně

Společnost Sekyra Group v sobotu 18. 12. 2010 otevřela Savoy Royal Hotel ve Špindlerově Mlýně v Krkonoších. Savoy Royal Hotel je součástí areálu, kam vedle hotelu patří také polyfunkční bytový dům Savoy apartments. Ten vznikl na místě, kde stál od roku 1881 hotel Krone, založený Josefem Erlebachem.
Savoy Royal Hotel ve Špindlerově MlýněOd dvacátých let 20. století byl postupně rozšiřován a získal i nový název Savoy, pod kterým ve třicátých letech prožil období své největší slávy. Často jej navštěvovaly přední české filmové hvězdy, jako Vlasta Burian, Adina Mandlová, Lída Baarová, Hugo Haas a další, ale i průmyslníci, uhlobaroni a celá pražská smetánka. Ve čtyřicátých letech pak i významní představitelé protektorátního režimu. Po skončení druhé světové války, a zejména pak po roce 1948, se hotel stal symbolem toho nejlepšího, co nabízely tzv. odborářské pobyty, neboť zde stále dýchala atmosféra prvorepublikové elegance v prostředí nadstandardních služeb.
Po roce 1989 hotel prošel několika změnami, rukama několika různých majitelů, přičemž se mu nevyhnul ani ekonomický úpadek a insolvence, až jej v roce 2005 koupila přední česká realitní skupina Sekyra Group, která neprodleně zahájila svoji investici. Svým rozsahem se jedná o největší investici do polyfunkčního areálu v českých horách v novodobé historii.
Savoy apartments je koncipován jako pětipodlažní objekt. Architektonické řešení je vedeno snahou o maximální využití tradičních materiálů, zejména dřeva. Unikátnost projektu tak podtrhuje barevné řešení založené zejména na kontrastu dřeva a světlého zbarvení fasády v kombinaci se žulovým soklem. V popředí před pětipodlažním objektem je hotelová část projektu.
Bytový dům Savoy nabízí luxusní bytové jednotky. Hlavní důraz je kladen na maximalizaci výměr obytných ploch. Každé bytové jednotce přísluší jedno kryté parkovací stání, umístěné v prvním podzemním podlaží komplexu.
Savoy Royal Hotel navazuje svým pojetím na prvorepublikovou tradici. Zájemcům nabízí 37 pokojů s 80 lůžky. Pokoje jsou určeny 2 až 4 osobám. V budově jsou služby wellness – sauna, whirlpool a masáže. V přízemí hotelu sídlí dvě restaurace.
tisková zpráva