Průmysl a obchod

Sklo od AGC na Euru 2012

Na dvou nových stadionech ve Varšavě a Gdańsku postavených pro fotbalové Euro 2012 bylo použito téměř 18 500 m² skla vyrobeného a zpracovaného společností AGC Glass Europe.
Na Národním stadiónu ve Varšavě s kapacitou 58 000 sedadel, dějišti zahajovacího zápasu hostitelské země a zápasů semifinále, nalezneme 16 500 m² skla od společnosti AGC. Kromě sportovních utkání budou na novém stadiónu otevřeny také kanceláře, obchody, bary, restaurace, zasedací místnosti a další prostory. Fasáda stadionu je ze skla s povlakem Stopray Vision-50T. Toto sklo bylo vybráno pro svůj esteticky působící neutrální vzhled a především pro své vlastnosti ochrany proti slunečnímu záření, které umožňují zachovat v aréně příjemné teploty. Kvůli zvýšení bezpečnosti je sklo použito v izolačních dvojsklech v kombinaci se Stratobelem (vrstveným sklem) v celkové ploše 8500 m². Společnost AGC dodala na fasádu stadionu také 4000 m² smaltovaného skla Planibel Clear. Střechu tvoří 4000 m² vrstveného, tepelně tvrzeného skla Stratobel 88.4, které zaručuje jedinečné mechanické a bezpečnostní vlastnosti.
 
PGE Aréna v Gdańsku, hostící zápasy skupiny C a jedno ze čtvrtfinálových utkání, pojme až 41 500 fanoušků. Pro stavbu prvního patra a VIP boxů bylo dodáno 2000 m² skla. Pro vysokou úroveň tepelné izolace a světelné prostupnosti bylo vybráno sklo Planibel TopN+ (verze s vrstveným bezpečnostním sklem Stratobel).
Euro 2012 začíná 8. června 2012!
wd podle podkladů společnosti AGC Glass Europe
zdroj foto www.2012.org.pl
 
Stadion ve Varšavě, foto P. MamcarzStadion v Gdańsku, foto A. Ryś