Průmysl a obchod

Skupina PSG dosáhla výnosů 6,7 mld. Kč

Skupina PSG, která je generálním dodavatelem v oborech stavebnictví, energetiky a petrochemie, dosáhla vloni konsolidovaných výnosů 6,7 miliardy korun.
ČTK to řekl mluvčí společnosti Patrik Kamas. Meziročně je to pokles o 5,6 procenta; v roce 2009 obrat činil 7,1 miliardy korun.
I přesto, že výnosy podniku vloni meziročně klesly, vedení skupiny je s předběžnými výsledky za rok 2010 spokojeno. PSG se totiž podařilo dosáhnout plánovaných výsledků a současně připravit nové projekty pro následující období.
„Je pro nás důležité, že jsme i přes složitou situaci na domácích i zahraničních trzích, které stále jsou významně postiženy hospodářskou krizí, dokázali udržet naše tržby stabilní. To byl v loňském roce jeden ze základních úkolů," komentoval výsledky Martin Černoušek, generální ředitel PSG – International, která je vedoucí společností skupiny.
Na obratu se nejvíce, ze 68 procent, podílela stavební činnost, energetika tvořila 24 procent. Zbytek byly železobetonové a ocelové konstrukce.
Skupina PSG se výrazně soustředí na ruský trh, čemuž odpovídá i podíl tržeb z této oblasti, z celkového objemu tvořily 68 procent. Čtvrtinu tržeb podnik uskutečnil v České republice, zbývající část na dalších zahraničních trzích.
Mezi významné investice v Rusku patřily například stavba paroplynové elektrárny Kurgan, modernizace zařízení v magnitogorském metalurgickém kombinátu nebo logistické centrum Noginsk. V České republice to byla výstavba meziskladu vyhořelého jaderného paliva pro jadernou elektrárnu Temelín nebo Kongresové centrum ve Zlíně od architektky Evy Jiřičné.
Skupina PSG působí na trhu v Česku i v zahraničí od svého založení v roce 1924. Realizovala projekty ve více než 20 zemích na čtyřech kontinentech.
zpráva ČTK