Průmysl a obchod

Soud vyhlásil konkurz nad SIS silniční stavitelství

Krajský soud v Brně vyhlásil konkurz na majetek brněnské stavební firmy SIS silniční stavitelství. Firma je v úpadku od září loňského roku, kdy její majetek začal spravovat insolvenční správce. Soud dospěl k závěru, že úpadek firmy nelze řešit oddlužením ani reorganizací.
První návrh na zahájení insolventního řízení podala společnost Autodoprava Bydžovský, s. r. o. Firma ke svému návrhu ale nepřiložila zákonem požadovanou přílohu – přihlášku své splatné pohledávky. Proto Krajský soud v Brně insolvenční návrh této firmy odmítl, což později potvrdil i Vrchní soud v Olomouci. K jejímu návrhu se ale přidali další věřitelé. Argumentovali tím, že SIS silniční stavitelství dluží více než 7 miliónů korun. Loni v září soud rozhodl o ustanovení insolvenčního správce v řízení a omezil práva společnosti.
Firma SIS silniční stavitelství vznikla v roce 1998. Zaměřuje se na silniční, inženýrské a průmyslové stavby. Stavěla po celém Česku. Tržby firmy v roce 2008 činily 130 miliónů korun, o rok dříve to bylo 97 miliónů Kč.
zpráva ČTK