Průmysl a obchod

Společnost ATRIUM završila letošní vůbec největší akvizici v Praze

Atrium European Real Estate Limited, jedna z předních společností v oblasti realit se zaměřením na investice, správu a výstavbu nákupních center ve střední a východní Evropě, oznámila, že za cenu 191 miliónů eur získala nákupní centrum Palác Flóra v Praze. Jeho předchozími vlastníky byly společnosti AFI Europe a Avestus Capital Partners.
Akvizice je financovaná prostřednictvím vlastního kapitálu a úvěru.
Palác Flóra je jedním z předních nákupních center v Praze a tato akvizice představuje největší letošní realitní transakci na českém kapitálovém trhu. Prostory k pronajmutí o pronajímatelné ploše (GLA) 37 600 m² byly otevřeny v roce 2003. Tvoří je 20 000 m² prodejní plochy, která je pronajata ze 100 %, a 17 600 m² kancelářských prostor pronajatých z 99,1%. Budova dále disponuje čtyřpodlažním podzemním parkovištěm. Nákupní centrum má dobrou polohu v obytné čtvrti s výbornou dopravní dostupností včetně vlastní stanice metra. Vedení Atria věří, že Palác Flóra bude díky integraci do širokého portfolia Společnosti těžit z její provozní efektivity, podpořené úsporami.
Rachel Lavine, generální ředitelka společnosti Atrium, k akvizici uvedla: „Tato transakce představuje další významný krok v růstu společnosti Atrium a znamená, že nyní máme v České republice již 98 nemovitostí. Palác Flóra splňuje veškerá kritéria, ke kterým při akvizicích přihlížíme – má dobrou polohu v hlavním či jiném velkém městě a je plně obsazena silným portfoliem nájemců, díky čemuž generuje bezpečné výnosy.“
tisková zpráva