Průmysl a obchod

Stadion v Ústí nad Labem opraví Metall Quatro za 168 miliónů korun

Fotbalový stadion v Ústí nad Labem opraví firma Metall Quatro za 168,3 miliónu korun. Město dodavatele vybralo v elektronické aukci. Zájem o zakázku mělo celkem pět firem. ČTK o tom informoval mluvčí města Karel Rouč.
Kvůli městskému stadionu, který využívají především druholigoví fotbalisté, se vedou spory už přes deset let. Stadion se přitom už jednou „menších“ úprav dočkal – v letech 2004 až 2007 za 40 miliónů korun zmizely staré ochozy a místo nich vyrostly tribunky pro 400 stojících a 526 sedících diváků.
Prakticky nová je i atletická dráha i trávník. To ale stačí maximálně na třetí fotbalovou ligu. Dominantou stadionu zůstává dřevěná tribuna z roku 1927 a hráči se převlékají ve stavebních buňkách na druhém konci areálu. Podle plánu by na stadionu měla vzniknout nová hlavní tribuna, umělé osvětlení, vyhřívání trávníku a kapacita by se zvýšila na 4000 sedících diváků, aby se v Ústí mohla hrát první a druhá liga.
Kvůli nevyhovujícímu stadionu letos přišli fotbalisté Ústí o postup do nejvyšší soutěže, přestože druhou ligu vyhráli. Na jejich úkor se pak mezi elitu dostalo Brno. Do první ligy postoupilo Ústí i v roce 2010, ale kvůli nevyhovujícímu stadionu ji pak hrálo v nedalekých Teplicích.
Stotisícové Ústí má velké dluhy, které se odhadují na 1,6 miliardy korun. Přesto plánuje kromě opravy fotbalového stadionu i přestavbu plavecké haly na Klíši na akvapark za také přibližně 160 miliónů korun.
zpráva ČTK