Průmysl a obchod

Stavební firma Stamp Náchod jde do konkurzu

Krajský soud v Hradci Králové v pondělí prohlásil konkurz na stavební firmu Stamp z Náchoda. Podnik má 30 zaměstnanců. Jeho závazky vůči 192 věřitelům činí 40,6 miliónu korun. Hodnota majetku firmy, včetně pohledávek, je 38 miliónů korun. Insolvenčním správcem soud jmenoval Víta Bioleka z Hradce Králové. ČTK to zjistila z insolvenčního rejstříku.
Návrh na insolvenci soudu podal v březnu jeden ze zaměstnanců, kterému firma od loňského září dlužila mzdy a odstupné. Následně se do insolvence přihlásila i sama firma. Její jednatel a vlastník Přemek Jirka v podání soudu uvedl, že firma je předlužená a v platební neschopnosti.
Firma Stamp vznikla v roce 1991. V minulosti stavěla například zastřešení zimního stadionu ve Vrchlabí, obchodní dům Kaufland v Náchodě, sportovní halu v Kopidlně a výrobní a skladový areál ve Vysokově. V roce 2009 měla firma obrat 73 miliónů korun a zisk 37 000 korun a zaměstnávala přes 60 lidí. Do skupiny Stamp podle jejích webových stránek patří také společnost Cihelny Stamp Miskolezy.
zpráva ČTK