Průmysl a obchod

Tendr na stavbu lanovky na Sněžku bude delší, mění se podmínky

Uzávěrka podání nabídek do soutěže na stavbu nové lanovky na Sněžku se opět posunula, tentokrát na 3. června. Důvodem je změna podmínek soutěže spočívající v jejich zjednodušení.

Počet nabídek by tak mohl být vyšší. Na 1. září plánované zahájení stavby by posunutím soutěže nemělo být ohroženo. ČTK to řekl jednatel firmy Dabona Drahoslav Chudoba. Dabona soutěž pro město Pec pod Sněžkou organizuje.
Pec pod Sněžkou soutěž vypsala v polovině února. Původně měli zájemci nabídky odevzdat do 11. dubna, později byl termín posunut na 18. dubna. Nynější soutěž je druhou v pořadí. Původní tendr, který byl vypsán loni, město kvůli vyřazení všech uchazečů v lednu zrušilo. Odhadovaná hodnota stavby je 330 miliónů korun bez DPH, Pec má na stavbu evropskou dotaci 230 miliónů.
Změnou podmínek a posunutím termínu chce město město Pec pod Sněžkou podle Chudoby minimalizovat problémy a zdržení, které by mohly vzniknout při případných námitkách či odvoláních zájemců. Odklad si vynutily i trvající dotazy od potenciálních zájemců, uvedl Chudoba.
Významnou změnou v podmínkách je to, že dodavatel stavby se už nemusí pro podání nabídky spojit do sdružení s výrobcem lanovek. Původní zákaz subdodávky zařízení lanovky značně omezoval počet nabídek, protože firem schopných vyrobit lanovku podle požadavků je omezený počet. Výrobce lanovek nyní bude moci poskytnout své služby i více uchazečům, a ne pouze jednomu. Podle nového zadání zájemce bude muset doložit výstavbu nejméně pěti lanovek s délkou alespoň 1000 metrů. Původně město požadovalo po uchazeči doložení stavby nejméně pěti lanovek s délkou přes 1500 metrů, z nichž nejméně jedna měla být dvouúseková s mezistanicí.
Do první soutěže se přihlásily tři subjekty. Sdružení firem BAK a Leitner a sdružení Chládek a Tintěra a Leitner však byla z tendru vyřazena, protože v obou nabídkách figurovala italská lanovkářská firma Leitner. V soutěži zůstalo jen konsorcium firem Eurovia CS a Doppelmayr. Kvůli nedostatkům v nabídce pak ze soutěže vypadlo i toto sdružení a radnice celý tendr zrušila.
Generální ředitel firmy BAK Dušan Čížek ČTK řekl, že do soutěže se jím řízená firma přihlásí, a to opět ve sdružení s firmou Leitner. „Posunutím termínu se bohužel zkrátí doba na přípravu a realizaci stavby. Zvláště výstavba horního úseku lanovky přitom bude velmi složitá," řekl Čížek.
Stavba lanovky by měla začít přeložkami sítí a stavbou nové dolní stanice. Hlavní stavební práce by se měly odehrát v roce 2012, kdy turisté budou muset na Sněžku pěšky. Konstrukce nynější lanovky, včetně betonových patek, bude snesena, a to zejména za pomoci vrtulníku. Vše by mělo být hotové nejpozději na konci září 2013. Očekává se, že stavba bude velmi náročná. Převážná část trasy je totiž ve svažitém a těžko přístupném terénu, navíc v přísně chráněné oblasti Krkonošského národního parku.
Nová lanovka bude mít místo dosavadních otevřených sedaček pro dva pasažéry čtyřmístné kabinky. Nástup na lanovku bude pohodlnější, protože dolní stanice se posune k parkovišti k chatě Lesovna. Mezistanice na Růžové hoře a horní stanice na Sněžce zůstanou na svých místech. Hodinová kapacita lanovky zůstane na 250 lidech. Nová lanovka však bude lépe odolávat větru. Ročně lanovkou až na vrchol vyjede kolem 100 000 turistů.
zpráva ČTK