Průmysl a obchod

Tiskové prohlášení společnosti EUROVIA CS k problémům kolem D47

Společnost EUROVIA CS vítá fakt, že ŘSD po téměř dvou měsících uznalo, že problémem, který způsobil zvlnění dálnice D47, je struskový odval, nikoliv údajné použití stavebního odpadu. Vyplývá to z informace o podání trestního oznámení, kterou zveřejnila média.
Společnost EUROVIA CS připomíná, že právě reprezentanti ŘSD ještě před několika týdny tvrdili, že příčinou zvlnění dálnice je údajný navezený odpad, zejména kusy dřev, cihel a železa. Naproti tomu společnost EUROVIA CS vždy argumentovala, že už od roku 2010 je veřejně známo, že příčinou zvlnění je nepředpokládaná reakce struskového odvalu. Stejné problémy přitom v posledních letech vykazují na Ostravsku i další stavby jiných dodavatelů. Právě užití dvou typů struskového odvalu si při stavbě této dálnice vymínilo ŘSD. Kontrolní vrty a kopané sondy provedené v letech 2009 a 2010 za asistence ŘSD navíc neprokázaly záměnu těchto dvou typů strusky, což se představitelé ŘSD snaží nově tvrdit v posledních vyjádřeních.
Společnost EUROVIA CS vítá podání trestního oznámení, bude policii plně nápomocna a věří, že vyšetřování povede k odhalení pravých viníků celé této záležitosti. Zároveň připomíná, že v této věci sama podala žalobu na dodavatele struskového odvalu, jehož užití si při této stavbě vymínilo právě ŘSD, přičemž soud jí dal v prvních krocích za pravdu.
tisková zpráva