Průmysl a obchod

Turci zahájili výstavbu třetího mostu přes úžinu Bospor

Turecko zahájilo výstavbu třetího mostu přes úžinu Bospor, snaží se tak posílit silniční spojení mezi Evropou a Asií. Očekává se, že půjde o jeden z nejširších visutých mostů, na kterém bude osmiproudá silnice a ještě železniční koleje. 
 
Náklady na jeho výstavbu se mají vyšplhat na tři miliardy dolarů (60 miliard korun), uvedla agentura AP.
Most, který bude dlouhý 1275 metrů, staví turecko-francouzské konsorcium İçtaş a Astaldi a otevřen by měl být již v roce 2015. Podle prezidenta Abdullaha Güla ponese nová stavba jméno po sultánu Selimu I. Hrozném, který vládl osmanské říši v letech 1512 až 1520.
Slavnostního zahájen výstavby se zúčastnil i turecký premiér Recep Tayyip Erdoğan. „Až bude projekt dokončen, bude sníženo zatížení Istanbulu, který je jednou z největších dopravních křižovatek na světě,“ uvedl Erdoğan.
Autorem je Francouz Michel Virlogeux, který se podílel mimo jiné na projektu mostů Millau ve Francii nebo Vasco da Gama v Portugalsku. Nový bosporský most by se měl stát nejdelším mostem na světě převádějícím silniční i železniční dopravu. Most má být obdobné konstrukce jako dva dosavadní, tedy zavěšený na ocelových lanech. Povede přes úžinu nedaleko jejího ústí do Černého moře, od obce Garipçe na evropském břehu k obci Poyraz na asijském.
Bospor je 29 kilometrů dlouhá a v nejširším místě necelé čtyři kilometry široká úžina, která spojuje Černé moře s Marmarským a rozděluje Istanbul na evropskou a asijskou část. Až do vybudování prvního mostu vedla přes Bospor jen trajektová přeprava, která ale od poloviny minulého století nestačila uspokojit poptávku.
zpráva ČTK, mi
 






Doplněno Stavbaweb:

Na oficiálních tureckých stránkách mostu naleznete podrobné informace, vizualizace i videa – 3. BOĞAZ KÖPRÜSÜ.

Informace o novém mostu naleznete i na stránkách Wikipedie – Yavuz Sultan Selim Bridge