Průmysl a obchod

ÚOHS schválil fúzi firem Pro-doma a Nypro

Prodejce stavebnin a materiálu pro řemeslníky Pro-doma může převzít trutnovskou a. s. Stavebniny Nypro. Fúzi schválil ve zjednodušeném řízení bez podmínek Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). ČTK to zjistila z webových stránek úřadu. Fúze nebude mít podle zatím nepravomocného rozhodnutí za následek podstatné narušení hospodářské soutěže.
Podle ředitele společnosti Pro-doma Petra Vaněrky má obchodní síť firmy 35 prodejen, po dokončení akvizice se jejich počet zvýší na 46. Většina z nich je v Česku. Cenu, za kterou Pro-doma Stavebniny Nypro získá, neuvedl.
Pro-doma vznikla v roce 1990, je dceřinou společností švýcarského koncernu Pro-Doma Holding AG. Specializuje se na prodej stavebního materiálu a potřeb pro řemeslníky. Mimo prodeje stavebnin ve vlastní obchodní síti zajišťuje i dodávky do více než 300 stavebnin v České republice. V současné době firmu Pro-Doma v České republice tvoří dvě sesterské společnosti s ročním obratem zhruba 2,2 miliardy korun. Ty se k 1. lednu 2011 spojí v jeden subjekt a naberou do své obchodní sítě akvizičních 11 prodejen Nypro. Prodejní aktivity skupiny jsou soustředěny výlučně na tuzemský trh.
zpráva ČTK