Projekty, Průmysl a obchod

Úpravna vody Meziboří zahájila zkušební provoz

Severočeská vodárenská společnost, a. s., (SVS) uvedla do zkušebního provozu rekonstruovanou úpravnu vody (ÚV) v Meziboří. Rekonstrukce úpravny, jež zásobuje pitnou vodou města Most, Litvínov, Duchcov, Teplice, Bílina a částečně i Ústí nad Labem, zahrnovala doplnění technologie, modernizaci chemického hospodářství, ale i stavební rekonstrukci. Jednalo se o stavbu v celkovém finančním objemu 238,5 mil. Kč bez DPH.

Zhotovitelem bylo sdružení firem Syner, Arko Technology, Va Tech Wabag a Kunst, projektantem Sweco Hydroprojekt. Cílem projektu „Intenzifikace a rekonstrukce úpravny vody Meziboří“ bylo zmodernizovat technologii úpravny tak, aby se vyrovnala se zhoršenou kvalitou surové vody a zajistila výrobu pitné vody pro Severočeskou vodárenskou soustavu v Ústeckém kraji v příštích letech v souladu s požadavky legislativy.

Úpravna vody Meziboří zahájila zkušební provozÚpravna vody Meziboří zahájila zkušební provoz – příprava chemického koncentrátu Úpravna vody Meziboří zahájila zkušební provoz – nová flotační linka, na povrchu se zachycují díky provzdušnění vody nečistoty, které jsou pak staženy do odtoků

Intenzifikace úpravny byla rozdělena na dva celky. První s délkou trvání cca 20 měsíců a výkonem omezeným na 270 l/s zahrnovala rekonstrukci odběrného objektu, výstavbu inženýrských objektů, reakční nádrže a flotace, rekonstrukci čerpací stanice, vodojemu upravené vody a chemického hospodářství. Druhý celek s délkou trvání cca 14 měsíců a výkonem omezeným na 180 l/s zahrnoval rekonstrukci pískové filtrace, akumulace upravené vody 4x 2125 m³, dokončení systému řízení technologických procesů a chemického hospodářství. Celkovou stavební rekonstrukcí prošel i objekt úpravny.

tisková zpráva