Průmysl a obchod

Úpravy levého břehu Ohře v Chebu mají stát 183 miliónů korun

Zhruba 183 miliónů Kč by měly stát úpravy levého břehu Ohře v Chebu. Město chce s pomocí dotace zanedbanou část předělat na sportovně-rekreační areál. Na předfinancování investice si město vezme úvěr 145 miliónů Kč. Areál v celém rozsahu ale upraví, jen pokud získá dotaci, o kterou už požádalo. Novinářům to řekl starosta Pavel Vanoušek (ČSSD).
Úpravy levého břehu mají navazovat na investice, které město vložilo před pěti lety do areálu na protějším břehu Ohře. Zatímco takzvaná Krajinka je spíše odpočinkového charakteru, levý břeh by měl být zaměřen více sportovně. Kromě rekonstrukce atletického stadionu by tam měly být cyklostezky, lanové centrum a další sportoviště. „Přesné náklady budou zřejmé až po výběrovém řízení. Financování bude zajištěno z úvěru a asi 40 miliónů by dalo město z vlastních zdrojů,“ uvedl Vanoušek.
Jasno v tom, jestli dotaci získá, by měl mít Cheb zřejmě už o prázdninách. Pokud ano, práce na úpravách areálu by mohly začít už na podzim. Podle Vanouška by ale bylo možné některé části projektu realizovat i bez dotace. Šlo by například o kanalizaci, která je také potřebná pro rekonstrukci vily, kterou město poskytlo Farní charitě pro budoucí azylový dům a další sociální služby.
zpráva ČTK