Průmysl a obchod

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže povolil fúzi PSJ a D.I.S

Stavební firma PSJ, a. s., získala majoritní podíl ve společnosti D.I.S., která se specializuje na oblast infrastrukturního stavitelství. Fúze byla ze strany Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže povolena 21. září letošního roku. Kupní cena i další podmínky transakce zůstávají po dohodě obou stran důvěrnou záležitostí.
 
Dosavadní těžiště činnosti PSJ leží v pozemním stavitelství a developmentu. Tímto strategickým krokem se rozšiřuje do sféry dopravních a inženýrských staveb. „Propojením s jednou z největších českých firem v oblasti pozemního stavitelství, kterou bezpochyby PSJ představuje, bychom chtěli ukázat, že je možné vytvořit silnou firmu, schopnou plně konkurovat nadnárodním firmám působícím na českém trhu v segmentu dopravních a inženýrských staveb,“ říká k obchodu Ing. Richard Lang, jednatel společnosti D.I.S.
D.I.S., spol. s r. o., patří k nejvýznamnějším středně velkým stavebním firmám v ČR. Ve velmi silném konkurenčním prostředí se udržuje na stabilní pozici a v roce 2012 oslaví 20 let. Firma působí v oblasti kompletních dodávek staveb na klíč investorovi. Působnost a následné zkušenosti firmy jsou v oblasti dopravních staveb, zejména v silničním stavitelství, včetně výstavby a rekonstrukcí nových mostů. Dále pak u vodohospodářských staveb, zejména u výstavby čistíren odpadních vod, vodovodních a kanalizačních sítí. Významné referenční stavby jsou také z velkých měst při budování nových náměstí a infrastrukturních staveb.
tisková zpráva