Průmysl a obchod

V Boskovicích byla otevřena modernizovaná obalovna

Zrekonstruovaná obalovna živičných směsí byla 30. září slavnostně otevřena v Boskovicích. Vznikla výměnou původní obalovny firmy D E A S, spol. s r. o., s kapacitou 100 tun živičných směsí za hodinu za novou, šaržovou obalovací soupravu ASKOM VS 3TV, jejíž maximální výkon je dvojnásobný, tedy 200 tun za hodinu.
Nová společnost Obalovna Boskovice, s. r. o., je dceřinou firmou akciových společností OHL ŽS a Silniční a vodohospodářské stavby a firmy D E A S. Obalovna zajišťuje výrobu kvalitních živičných směsí na konstrukce silničních komunikací a zpevněných ploch jak pro mateřské firmy, tak i pro externí odběratele.
 Nová obalovací souprava je věžového typu. Zásobníky hotové směsi jsou umístěny přímo pod mísicím centrem. Jedná se o standardní technologické zařízení, běžně provozované v obalovnách u nás i v zahraničí. Tvoří je ocelové konstrukce s částečným opláštěním a je dodávané jako kompletní technologický celek, který se montuje na připravené základové konstrukce. Skládá se z dávkovače kameniva, vynášecího dopravníku, sušicího zařízení, odprašovacího zařízení, zásobníků fileru, třídicí a mísicí věže s expedičními zásobníky a z velína. Součástí technologického zařízení je i asfaltové hospodářství situované u obalovací soupravy.
Na realizaci stavební části se významnou měrou podílela akciová společnost OHL ŽS, divize Silnice a ateliér Projekce. Celkové náklady (pozemek, stavební a technologická část) dosáhly 86 mil. Kč. V nové společnosti Obalovna Boskovice má OHL ŽS, a. s., obchodní podíl 45 %, Pražské silniční a vodohospodářské stavby, a. s., rovněž 45 % a D E A S, spol. s r. o., 10 %.
tisková zpráva
 
 Modernizovaná obalovna v BoskovicíchModernizovaná obalovna v Boskovicích