Průmysl a obchod

V Chebu je v provozu nový dopravní terminál

Nový dopravní terminál v Chebu začal naplno fungovat. Terminál za 110 miliónů korun umožní pohodlný přístup z vlakového nádraží k meziměstským autobusům a MHD. Na stavbu získal kraj dotaci z Regionálního operačního programu Severozápad.
„Akci předfinancoval Karlovarský kraj, město Cheb přispělo devíti milióny korun. Po terminálu v Sokolově a v Mariánských Lázních jde o třetí dopravní uzel v regionu, kde budou cestující moci volit mezi dostupnými druhy veřejné dopravy na jednom místě, čímž ušetří čas a vyhnou se problémům s přesuny po městě,“ uvedl hejtman Josef Novotný. Proplacení dotace ale musí počkat na obnovení dotačního programu, který je kvůli chybám v projektech nyní pozastaven.
Terminál se díky unikátní konstrukci ve tvaru šestiúhelníku, podél kterého jsou autobusová stání, stal jednou z nových architektonických dominant města. V centrální budově najdou lidé infocentrum, úschovnu, občerstvení, ale své místo zde bude mít i provozní zázemí pro řidiče a dispečery. Parková úprava stávající vzrostlé zeleně, doplněná novou výsadbou, bude v příštích letech tvořit hlukovou a prachovou clonu vůči okolní zástavbě. Současně se stavbou terminálu došlo k rekonstrukci Žižkovy ulice, včetně křižovatky s Dukelskou ulicí.
zpráva ČTK