Průmysl a obchod

V Den otevřených dveří navštívilo tunel Blanka 21 tisíc lidí

Pražský tunelový komplex Blanka nabídl veřejnosti v pátek 28. září 2012 dosud svou největší část o délce 5 kilometrů. Návštěvníci historicky třetího Dne otevřených dveří vstupovali do podzemí z ulice Svatovítská v Dejvicích, procházeli pod Letnou a Stromovkou a následně se mohli pod Vltavou dostat až do Troje.
Zde ovšem trasa nekončila: premiéru si odbyl budovaný Trojský most, po němž se dalo přejít až do Holešovic. Tuto netradiční oslavu svatého Václava si vybralo na 21 000 lidí. Zástupci Metrostavu prezentovali na prohlídkové trase kromě velké části silničních tunelů také tunelářskou techniku a portály v Troji. Na mostě čekala na návštěvníky odměna v podobě autogramiády olympioniček – plážových volejbalistek Kristýny Kolocové a Markéty Slukové.
Výstavba nejdelšího městského tunelového komplexu v Evropě se blíží do závěrečné fáze. Budoucí severozápadní součást městského okruhu bude měřit celkově 6382 metrů a povede od křižovatky Malovanka u severního portálu Strahovského tunelu ke křižovatce Troja. První auta by na ni měla vyjet v květnu roku 2014. Zhotovitelem stavební části projektu je Metrostav, a. s., a investorem Hlavní město Praha, Odbor městského investora.
tisková zpráva
Návštěvní den v pražském tunelu BlankaNávštěvní den v pražském tunelu BlankaNávštěvní den v pražském tunelu Blanka