Průmysl a obchod

V Karlových Varech otevřeli nové bazénové centrum za 271 miliónů korun

Nové Bazénové centrum začalo sloužit v Karlových Varech. Bazén a upravené okolí přišly město na 271 mil. Kč, přičemž by většinu peněz mělo dostat zpět z dotace z Regionálního operačního programu Severozápad. Další investice do rekreačního a sportovního areálu ale Karlovy Vary ještě plánují, řekl ČTK primátor Karlových Varů Petr Kulhánek (KOA).
Nové bazénové centrum stojí vedle nové Multifunkční arény. Je s ní propojeno i energeticky, protože využívá odpadního tepla haly. Kromě samotné budovy bazénu vzniklo vedle i nové parkoviště a k bazénu vede nová lávka přes ulici. Původní, ryze sportovní projekt byl později upraven tak, aby bazén nabídnul vyžití širšímu spektru návštěvníků. Místo plaveckých drah se tak postavily vodní atrakce a tobogán.
Dlouhodobým cílem města je vybudovat celý areál, který nabídne kromě multifunkční arény a nově otevřeného bazénu ještě venkovní sportoviště, a to jak hřiště pro fotbal a další sporty, tak třeba i venkovní plavecký bazén. Podle Kulhánka město postupně dělá potřebné kroky pro další investice. Limitující ale budou finanční prostředky.
Podrobnosti najdete zde.
zpráva ČTK