Průmysl a obchod

V Kladně začaly opravy silnic za 54 miliónů korun

V okolí průmyslové zóny u bývalých hutí Poldi v Kladně začaly opravy silnic, které vyjdou na 54 miliónů korun. Práce budou hotové do konce letošního roku. Novinářům to řekl primátorův náměstek Miroslav Bernášek. Kromě silnic budou opraveny také chodníky, které dostanou zámkovou dlažbu, a v ulicích přibudou retardéry pro bezpečnější dopravu.
První projekt s náklady 19 miliónů korun se týká ulic Fügnerova, Dělnická a M. Majerové nedaleko bývalé hutě Koněv. Druhý projekt za více než 35 miliónů korun počítá s opravou silnic a chodníků v Kralupské, Lidické, Buštěhradské a Ininově ulici v části Dříň.
Město na opravy získalo dotaci z Evropské unie kolem 46 miliónů. Podle Bernáška to bylo možné, protože jde o ulice, které spojují průmyslové zóny se silnicemi vyšších tříd. Při opravách jsou ulice postupně uzavírány. Kromě silnic a chodníků budou opraveny také inženýrské sítě pod povrchem.
Celkem bude rekonstruováno 13 200 metrů čtverečních silnic a 5000 metrů čtverečních chodníků. Opravy v Dříni by měly mimo jiné zajistit, aby do této čtvrti opět začala zajíždět autobusová doprava.

zpráva ČTK