Průmysl a obchod

V Milovicích se otvírá zábavně-naučný Park Mirakulum

Dva roky vznikal v Milovicích nad Labem unikátní projekt rodinného areálu, plného nápaditých atrakcí – Park Mirakulum. Během tohoto období, kdy bylo nejprve nutné sanovat a rekultivovat 7 hektarů zpustlého území, aby zde vyrostla „země“, která má ambici lákat návštěvníky z celé republiky. Ty první oficiálně přivítá o příštím víkendu 1. a 2. září.
Zábavně-naučný Park Mirakulum je svou podobou i náplní ušit na míru bezbřehé dětské fantazii i těm nejroztodivnějším dětským přáním. Herní atrakce pro děti všech věkových kategorií, velkolepý a architekturou výjimečný hrad s podzemními chodbami, kontaktní zoo s minioslíky, holandskými minikozami a Quessanskými ovcemi, venkovní kamenný amfiteátr, nafukovací trampolíny nebo lanové centrum zasazené do malebné přírodní scenérie jistě ocení nejen nejmenší návštěvníci, ale i dospělí. „Nová země“ nabídne také obří houpačky, kolotoče nebo velké pískoviště a mnoho dalších nápaditých a inovativních atrakcí.
Pro stavbu dětských atrakcí byla zvolena přírodní architektura s interaktivními prvky podněcujícími dětskou představivost. Mezi stavebním materiálem převládá akátové dřevo, které pro tento účel oplývá nejlepšími vlastnostmi. Vedle akátu jsou v areálu využity i další přírodní materiály jako kameny či konopná lana.
Jednotícím prvkem pro příjemný dojem je společný design občerstvovacích stánků, venkovního posezení, informačního systému, drobné architektury, laviček, sociální zařízení, osvětlení a podobně. Za výtvarnou podobou parku stojí úspěšná sochařka a výtvarnice Lucie Kozelská, která se pro své návrhy nechala inspirovat přírodou, klasickými literárními díly nebo rukopisem architekta Gaudího.
Iniciátorem a provozovatelem Parku Mirakulum je společnost TR Antoš, která má letité zkušenosti v oblasti budování zábavních parků a hřišť u nás i v zahraničí.
tisková zpráva