Průmysl a obchod

V Mimoni dokončili druhou okružní křižovatku, stála 22 miliónů korun

V Mimoni na Českolipsku byla dokončena druhá okružní křižovatka. Její výstavba přišla na 22,3 mil. Kč. Stavbu z velké části zaplatila Evropská unie, 7,5 procenta uhradil Liberecký kraj, který byl investorem. Spolu s nedávno dokončenou křižovatkou na Kozinově náměstí přispěje nový kruhový objezd na náměstí Československé armády k výraznému zklidnění dopravy ve městě. Přibyly i čtyři nové nasvícené přechody, což výrazně zvýší bezpečnost chodců.
Výstavba okružní křižovatky součástí širšího záměru kraje. Počítá se s postupnou přestavbou celkem tří křižovatek a vybudováním přeložky silnice, která tranzitní dopravu odvede mimo centrum města.
Nově otevřená křižovatka tvoří dopravní uzel pro cestu na Českou Lípu, Mnichovo Hradiště a Doksy. Objezd vznikl na místě křižovatky s trojúhelníkovým ostrůvkem uprostřed. Při rekonstrukci přibyla další větev, která v budoucnu umožní napojit křižovatku na plánovanou přeložku průtahu II/268. Na financování akce se podílela i Mimoň, která nechala opravit kašnu uprostřed objezdu, zaplatila i nové chodníky, parkoviště, dešťovou kanalizaci, veřejné osvětlení a úpravy vegetace.
zpráva ČTK