Průmysl a obchod

Videorozhovor: O kvalitě stavebního díla ve světle růstu cen s Janem Fibigerem

Situace je sice čím dál složitější, ale nelze snížit požadavky na kvalitu stavebního díla. Celou problematiku pečlivě sledujeme a výsledky zveřejňujeme ve spolupráci s časopisem Stavitel již 11 let. Jde o tzv. Rating Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství (RABF), neboli integrovaná reference o kvalitě firem a osob ve stavebnictví pro výběrová řízení ve státní i soukromé sféře.

RABF dnes využívá výsledky přehlídek, soutěží a veletrhů zrealizovaných a zdokumentovaných za léta 2017-2022 a zahrnuje hodnocení z téměř 40 samostatných akcí. To představuje spojení názorů odborných nezávislých porot v průběhu minulých pěti let, ve kterých zasedá každoročně na 200 nezávislých českých i zahraničních porotců (u některých soutěží rozšířené o další expertní sbory) a k tomu je organizováno 14 veřejných hlasování, kterých se ročně účastní přes 300 000 hlasujících.

Integrace takovýchto hodnocení umožňuje zpracovatelům RABF vydání osvědčení pro excelentní, výbornou a dobrou kvalitu opírající se o rozsáhlý soubor dat z různých hodnocení za období posledních pěti let.

Další rozhovory najdete na webu www.stavitel.cz.

-red-