Průmysl a obchod

Vyšel nový katalog pro plánování a zpracování podlahových systémů FERMACELL

Přepracovaný katalog s názvem Podlahové systémy FERMACELL – plánování a zpracování na 80 stranách podrobně představuje použití a návrh suchých podlahových systémů ve stavbách. Je pomůckou nejen pro architekty, projektanty a akustiky, ale také pro montážní firmy, soukromé stavebníky, studenty a další zájemce o moderní suchou výstavbu.
Podlahové systémy FERMACELL – plánování a zpracování V novém katalogu jsou představeny výrobkové novinky i výsledky nových akustických zkoušek podlahových systémů FERMACELL. Představen je například nový podlahový prvek 2E35, tvořený dvěma sádrovláknitými deskami tl. 12,5 mm a 20mm minerální deskou. Nová je minimální tloušťka vrstvy rychlotuhnoucího podsypu FERMACELL 30 mm, materiálu charakteristického vysokou stabilitou, nízkou hmotností a pochůzností po 6 hodinách. Rychlotuhnoucí podsyp FERMACELL je použitelný i tam, kde suché podsypy použít nelze. Max. tloušťka vrstvy 2000 mm se využívá např. u klenutých stropů. Nechybí také informace o letošní novince – sprchovém podlahovém setu pro liniové žlaby FERMACELL Powerpanel TE.
Nová část v kapitole Podlahové krytiny, věnovaná velkoformátové dlažbě, dává odpovědi na otázky, jaké jsou dovolené maximální rozměry keramické dlažby a dlažby z přírodního kamene u běžných podlah s podlahovými prvky FERMACELL, u podlah s podlahovým vytápěním nebo ve skladbách podlah s dodatečným izolantem EPS. Nechybí ani užitečné poznámky k použití velkoformátové dlažby – například vyrovnání nerovností podkladu, způsob pokládky dlažby, poměr stran dlažby nebo kladečský plán.
Nové akustické zkoušky podlahových systémů FERMACELL dokladují kročejovou neprůzvučnost skladeb s podlahovým topením či s vyrovnávacím a rychlotuhnoucím podsypem, díky využití nového podlahového prvku 2E 35 se až o 31 dB zlepšila kročejová neprůzvučnost betonových stropů.
Nový katalog si můžete stáhnout na stránkách www.fermacell.cz.
tisková zpráva