Průmysl a obchod

Westernpark Boskovice staví ubytování pro turisty za 40 miliónů

Ve westernovém skanzenu v Boskovicích na Blanensku by do příští turistické sezóny mělo vzniknout 30 domků, které nabídnou ubytování 170 návštěvníkům. Projekt přijde na asi 40 miliónů korun a část pro ubytované bude vytvořena ve stylu Divokého západu.
ČTK to řekla jednatelka skanzenu Martina Kopřivová. Zařízení ročně navštíví více než 100 000 turistů. Skanzen se dlouho potýkal s nedostatečnou ubytovací kapacitou. Proto vznikl záměr postavit 30 domů s ubytováním pro dvě, šest a deset osob. V každém z nich bude kuchyňka a obývací pokoj. Třináct těchto objektů mělo být otevřeno již letos před koncem roku. Mráz ale zastavil práce na kanalizaci a vodovodu.
Westernpark začali budovat v devadesátých letech nadšenci v nevyužitém pískovcovém lomu za Boskovicemi. Většina domů byla jen ze dřeva, proto se areál začal před časem přestavovat. Hlavní změnu znamenalo loňské postavení Salonu 1870. Jde o objekt za 18 miliónů korun a jevištěm pro pořádání kabaretních vystoupení. Otevření tohoto objektu umožnilo v minulém roce, aby skanzen zahájil celoroční provoz. Po vzniku kvalitního ubytování se tvůrci parku pustí do zvelebení objektu určeného pro dětské hry.
V sezóně se konají různá představení nejen na jeho Hlavní třídě (Main street), ale i v přírodním amfiteátru, v němž je desetimetrový umělý vodopád, a v ródeové aréně. Kromě jezdeckého umění kovbojů se v nich konají i zábavná divadelní představení.
zpráva ČTK